Marine Le Pens presidentkandidatur klar

Publicerad 2012-03-13 08:43

Många fransmän stödjer Front Nationals ledare Marine Le Pen. Fram till igår var det dock oklart om hon skulle få ihop de namnunderskrifter som krävs för att ställa upp i presidentvalet. Foto: Frederic Maigrot

Franska Front Nationals ledare Marine Le Pen har meddelat att hon fått ihop de namnunderskrifter som krävs för att kandidera till vårens presidentval.

För att få ställa upp i det franska presidentvalet krävs 500 underskrifter av borgmästare. Marine Le Pen har tidigare sagt att hon haft svårt att få ihop underskrifterna. Men på tisdagen kom beskedet att de nödvändiga namnunderskrifterna nu var insamlade, rapporterar TT-Reuters.

Den första valomgången i presidentvalet hålls den 22 april. Opinionsmätningar visar att Marine Le Pen har stöd av omkring 15 procent. Leder i mätningarna gör nuvarande presidenten Nicolas Sarkozy och socialisten Francois Hollande.

Jobba på Expo

Bli vår nya AD! Har du öga för digitalt, koll på print och ett hjärta som klappar för antirasism? Då finns en tillsvidaretjänst på halvtid att söka här