Medhjälpare kan ha skickat film på Merahs mord | Expo.se

Medhjälpare kan ha skickat film på Merahs mord

Publicerad 2012-03-27 16:59

Den franske terroristen Mohammed Merah filmade alla sina sju mord. Nu misstänker polisen att en medhjälpare skickat filmen till nyhetskanalen al-Jazeera.

al-jazeera kommer inte att publicera filmen som visar samtliga sju mord som Merah misstänks för och som han själv spelat in. Beslutet att inte visa filmen meddelades efter att Frankrikes president Nicolas Sarkozy vädjat till nyhetskanalen att inte publicera den. Tillsammans med filmen fick al- Jazeera i måndags ett skriftligt meddelande om att attackerna utförts i al-Qaidas namn.

Hittills tyder ingenting på att någon annan nyhetskanal än al-jazeera fått filmen.

Enligt poliskällor till Agence France-Presse postades filmen utanför Toulouse i onsdags. Samtidigt som Merah var omringad i sin lägenhet av polisen. Polisen misstänker att en medhjälpare till Merah har postat filmen.

Mohammed Merahs bror har åtalats för att bland annat ha hjälpt till att stjäla den skoter som Merah använt sig av vid två mordtillfällen. BBC-News rapporterar att polisen även söker en tredje person som ska ha deltagit vid stölden av skotern.

Mohammed Merah dödade sju personer, varav tre barn. I torsdags dödades han i en eldstrid med polisen.


Vill du att fler ska kunna läsa artiklar som den här?
Hjälp oss att fortsätta granska och sprida våra artiklar utan betalväggar.
Stå upp för demokratin. Bli månadsgivare

 

Annons

Datadrivet kampanjarbete

dfd

Ett pilotprojekt med Röda Korsets ungdomsförbund - läs vår rapport!

Annons