Oroligt efter EDL-demonstration

Publicerad 2012-03-22 18:22

Misshandel och skadegörelse har rapporterats till polisen efter en demonstration av English Defence League i engelska Yorkshire. Nu efterlyser polisen i tips från allmänheten.

På lördagen höll omkring 60 anhängare av English Defence League, EDL, en demonstration i Cleckheaton. Demonstrationen avlöpte utan incidenter. Efter demonstrationen misshandlades en 35-årig asiatisk man av flera män. 35-åringen fick föras till sjukhus. Polisen, Supt David Lunn, säger till Yorkshire post att flera personer som sagt sig tillhöra EDL dykt upp på flera olika platser i området. De har viftat med flaggor och trakasserat personer. Förutom misshandeln har ett skyltfönster krossats. Två personer från Bradford greps för skadegörelsen.

Lunn säger att händelserna skapar rädsla och efterfrågar tips från allmänheten som kan hjälpa polisen utreda misstänkta hatbrott.

Facebookhärvan

Expos ideella reporter Morgan Finnsiö i Aftonbladet TV om Cambridge Analytica.