Polis misstänks för hets mot folkgrupp

Publicerad 2012-03-09 14:14

En polis i Skåne har polisanmälts för att på Facebook uttryckt sig grovt rasistiskt. En förundersökning har inletts och mannen misstänks för hets mot folkgrupp.

Polismannen har omplacerats till inre tjänst medan utredningen pågår. En privatperson uppmärksammade polisen på de rasistiska facebook-inläggen och polisen skickade vidare ärendet till Riksenheten för polismål.

Chefsjuristen Mårten Unbeck vill inte gå in i detalj på vad som skrivits på facebooksidan med hänvisning till förundersökningssekretessen. Om ärendet inte leder till åtal kommer polismyndigheten i Skåne göra en arbetsrättslig prövning för att utreda om mannens inlägg kan leda till disciplinära åtgärder, skriver Mårten Unbeck i ett pressmeddelande.

Facebookhärvan

Expos ideella reporter Morgan Finnsiö i Aftonbladet TV om Cambridge Analytica.