Riskerar dödsstraff för gammalt mord

Publicerad 2012-03-01 10:56

Tre personer har gripits misstänkta för medhjälp till två mord på antirasister i Las Vegas i USA 1998. Tidigare har nazisten John Butler fällts för morden. Två av de åtalade riskerar dödsstraff om de fälls.

1998 sköts Daniel Shersty och Lin Newborn till döds i öknen utanför Las Vegas, båda två tillhörde en grupp som arbetade mot rasism. John Butler dömdes år 2000 för morden till två livstidsstraff. Hela tiden har åklagare misstänkt att Butler haft medhjälpare vid morden och på onsdagen åtalades flickvännen som John Butler hade då morden begicks, hennes bror och en manlig bekant, rapporterar Las Vegas Sun.

Enligt åklagarna blev Daniel Shersty och Lin Newborn bjudna till en fest av John Butlers flickvän. Hon körde ut dem i öknen och där sköts Shersty och Newborn ihjäl.

Butlers flickvän och hennes bror riskerar dödsstraff eller livstids fängelse om de döms. Den tredje misstänkte riskerar livstids fängelse och inte dödsstraff eftersom han var under 18 år då morden begicks.

Facebookhärvan

Expos ideella reporter Morgan Finnsiö i Aftonbladet TV om Cambridge Analytica.