SD-topp polisanmäld för förskingring

Publicerad 2012-03-01 17:48

En Sverigedemokratisk politiker som sitter i partistyrelsen har polisanmälts för att ha förskingrat över 100 000 kronor. Mannen ska ha tagit av partistödet för att finansiera sig egen valkampanj och tagit ut pengar för att betala sin hyra.

Sverigedemokraten anklagas för att ha förskingrat över 100 000 kronor från sin lokalavdelning. Mannen är ordförande för partiet i kommunfullmäktige och ska 2010 ha använt sig av lokalavdelningens pengar till sin personvalskampanj till riksdagen. Han ska också ha rest för 15 000 – 20 000 kronor, rapporterar Aftonbladet. Mannen anklagas även för att ha betalat 11 500 kronor svart för att bygga partiets valstuga 2010.

Polisen bekräftar till Aftonbladet att en anmälan har kommit in och en av de som utreder ärendet uppger att det är troligt att en förundersökning kommer att inledas.

Den anklagade Sverigedemokraten uppger att han inte känner till att han anmälts och nekar till samtliga anklagelser om brott. Han medger dock att han tagit ut en ersättning för sin lägenhet. Till Aftonbladet säger han att han tagit ut en ersättning eftersom han behövde en större lägenhet för att kunna hålla möten och förvara material.

Expo.se har förgäves sökt Sverigedemokraten för en kommentar.

Facebookhärvan

Expos ideella reporter Morgan Finnsiö i Aftonbladet TV om Cambridge Analytica.