Stor polisinsats mot tysk nazistorganisation

Publicerad 2012-03-14 11:59

I Tyskland riktades på tisdagen insatser mot 33 personer som misstänks tillhöra en nazistorganisation. 24 personer greps för flera olika brott.

De gripna tillhör organisationen Aktionsbüro Mittelrhein. Enligt åklagarna i staden Koblenz har organisationen samlat information om politiska motståndare i syfte att hänga ut och skrämma dem. Organisationsmedlemmar har även misshandlat personer inom vänstern.

19 av de gripna misstänks för att tillhöra en kriminell organisation, tre misstänks för att ha stött organisationen och två för brott mot den allmänna ordningen. En förundersökning har även inletts gällande misshandel, störande av den allmänna ordningen och användandet av olagliga symboler.

Åklagare uppger att det inte finns någon koppling mellan Aktionsbüro Mittelrhein och den nazistiska terrorgruppen Nationalsozialistischer Untergrund, NSU som misstänks för 10 mord.

Facebookhärvan

Expos ideella reporter Morgan Finnsiö i Aftonbladet TV om Cambridge Analytica.