Annons

Tillslag mot misstänkt serieskytt i Frankrike

Publicerad 2012-03-21 08:01

Fransk polis slog natten till onsdag till mot en person misstänkt för dödsskjutningarna i Toulouse. Mannen förskansar sig fortfarande i sin lägenhet. I skottlossning har polis skadats. Även den huvudmisstänktes broder ska ha gripits, rapporterar TT.

Enligt inrikesminister Claude Gueant tros den huvudmisstänkte 24-åringen ha kopplingar till terrornätverket al-Qaida. 24-åringen ska ha sagt att skjutningarna var en hämnd för de oförrätter som palestinska barn utsatts för. Han har även uppgett den franska armens inblandning utomlands som motiv.

Frankrike har den senaste veckan skakats av sju dödsskjutningar, varav tre av offren varit barn. Samtliga offer tillhörde franska minoriteter. Morden har skett vid tre tillfällen i Toulouse och dess omgivning. Attackerna har varit riktade mot en judisk skola och franska militärer.

Tillslaget mot den misstänkte 24-åringen lägenhet pågår fortfarande. Polis har omringat hans lägenhet. Två poliser ska ha skadats vid operationen, rapporterar TT. En ska ha fått en skottskada i knät, den andra i axeln. Ytterligare en polis ska ha chockats efter att han fått ett skott mot sin träffsäkra väst.

24-åringens broder ska ha gripits tidigt i morse. Även han är misstänkt för inblandning i dåden. Även ytterligare en person ska ha gripits.

Tidigt misstänktes det vara antingen högerextremister eller militanta islamister som låg bakom dödsskjutningarna.


Vill du läsa fler texter som den här? Stöd vårt arbete genom att swisha valfritt belopp till 123 2710 259. Tillsammans utmanar vi rasismen!

Annons

Annons

Annons

Annons

Coronakrisen

Hur reagerar extremhögern på coronakrisen? Är pandemin ett hot mot demokratin? Läs alla våra artiklar om coronakrisen här. 

Annons