Tillslag mot misstänkt serieskytt i Frankrike | Expo.se

Tillslag mot misstänkt serieskytt i Frankrike

Publicerad 2012-03-21 08:01

Fransk polis slog natten till onsdag till mot en person misstänkt för dödsskjutningarna i Toulouse. Mannen förskansar sig fortfarande i sin lägenhet. I skottlossning har polis skadats. Även den huvudmisstänktes broder ska ha gripits, rapporterar TT.

Enligt inrikesminister Claude Gueant tros den huvudmisstänkte 24-åringen ha kopplingar till terrornätverket al-Qaida. 24-åringen ska ha sagt att skjutningarna var en hämnd för de oförrätter som palestinska barn utsatts för. Han har även uppgett den franska armens inblandning utomlands som motiv.

Frankrike har den senaste veckan skakats av sju dödsskjutningar, varav tre av offren varit barn. Samtliga offer tillhörde franska minoriteter. Morden har skett vid tre tillfällen i Toulouse och dess omgivning. Attackerna har varit riktade mot en judisk skola och franska militärer.

Tillslaget mot den misstänkte 24-åringen lägenhet pågår fortfarande. Polis har omringat hans lägenhet. Två poliser ska ha skadats vid operationen, rapporterar TT. En ska ha fått en skottskada i knät, den andra i axeln. Ytterligare en polis ska ha chockats efter att han fått ett skott mot sin träffsäkra väst.

24-åringens broder ska ha gripits tidigt i morse. Även han är misstänkt för inblandning i dåden. Även ytterligare en person ska ha gripits.

Tidigt misstänktes det vara antingen högerextremister eller militanta islamister som låg bakom dödsskjutningarna.


Vill du att fler ska kunna läsa artiklar som den här?
Hjälp oss att fortsätta granska och sprida våra artiklar utan betalväggar.
Stå upp för demokratin. Bli månadsgivare

 

Annons

Förstå och motverka rasistiska idéer?

Fyra nummer per år, fullspäckade med fördjupande reportage, granskande analyser och antirasistiskt motstånd, samt digital tillgång till alla tidskrifter från 1995 till i dag.

Annons