16-åring i koma efter nazistöverfall

Publicerad 2012-04-02 11:59

Ingen har gripits. En 16-årig yngling blev på fredagen så brutalt misshandlad av ett nazistgäng i Barcelona att han hamnade i koma. 16-åringen skulle gå på en antifascistisk konsert när han blev överfallen.

Två timmar innan konserten i Barcelona skulle börja, attackerade ett tio-tal nazister tre ungdomar som kommit till konsertplatsen. En 16-åring misshandlades så svårt att han föll i koma. Nazisterna var beväpnade med påkar, rapporterar den antirasistiska organisationen Hope Not Hate.

Polisen har ännu inte gripit några gärningsmän. Samtliga lokala partier, förutom ett, har tillsammans med flera organisationer ingått i en antifascistisk allians. Det enda parti som inte står utanför alliansen är fascistpartiet Plataforma per Catalunya, PxC, det har inte ens fördömt dådet.

Facebookhärvan

Expos ideella reporter Morgan Finnsiö i Aftonbladet TV om Cambridge Analytica.