Högerextremister i slagsmål efter dans | Expo.se

Högerextremister i slagsmål efter dans

Publicerad 2012-04-16 16:28

Aktivister från Nordisk ungdom slogs mot vad polisen beskriver som autonoma vänsteraktivister. Bråket uppstod efter att Nordisk ungdom genomfört en aktion i Stockholm i lördags.

Bråket inträffade i samband med att aktivister från Nordisk ungdom dansade till ”hardbase” en form av technomusik. Att dansa till ”hardbase” har blivit populärt i högerextrema rörelser i Europa. Fenomenet startade i vit makt-miljöer i Ryssland.

Medlemmar i Nordisk ungdom ”dansade” i centrala Stockholm. De delade även ut flygblad. Enligt organisationen ville de manifestera mot droger. Nordisk ungdoms aktivister hamnade i slagsmål med aktivister från den autonoma vänstern. Polisen omhändertog ett 20-tal personer i samband med bråket.
Det finns inga uppgifter om att någon ska ha skadats allvarligt.

Händelsen har uppmärksammats av högerextrema nätsajter. En sajt har publicerat en intervju med en av Nordisk ungdoms aktivister som ska varit med vid bråket. Sajten publicerade även en bild på aktivstens blodiga knogar under rubriken ”Nordisk Ungdom slog ut tänder på angripande vänsterextremister.”

Nordisk ungdom hävdar att organisationen inte förespråkar våld.


Vill du att fler ska kunna läsa artiklar som den här?
Hjälp oss att fortsätta granska och sprida våra artiklar utan betalväggar.
Stå upp för demokratin. Bli månadsgivare

 

Annons

Annons

Annons

Annons

Datadrivet kampanjarbete

dfd

Ett pilotprojekt med Röda Korsets ungdomsförbund - läs vår rapport!

Annons