Hitlers föräldrars grav blev vallfärdsplats

Publicerad 2012-04-02 16:03

I slutet av förra veckan valde en avlägsen släkting till Adolf Hitler att få Hitlers föräldrars gravsten borttagen. Släktingen som skött om graven har tröttnat på att platsen utnyttjas för hedra minnet av Adolf Hitler.

Flera gånger har nazister samlats vid gravplatsen. I november förra året placerades en urna vid graven. På urnan fanns texten ”UnvergeSSlich”, tyska för ”oförglömligt” och där bokstäverna SS anspelar på Hitlers ökända SS-soldater.

Lämningarna efter Adlof Hitlers föräldrar ligger kvar i jorden. Släktingen har sagt upp ägenderätten till gravplatsen. Det innebär att den nu kan användas av andra familjer som vill begrava sin bortgångna. Om någon verkligen skulle vilja begrava sina nära i samma grav som Adolf Hitlers föräldrar återstår att se. Leondings borgmästare, Walter Brunner, säger, enligt MSNBC, att han inte har tänkt på den frågan.

Graven ligger i den Österrikiska byn Leonding. Adolf Hitler bodde där mellan 1898 och 1905.

Ämnen

Facebookhärvan

Expos ideella reporter Morgan Finnsiö i Aftonbladet TV om Cambridge Analytica.