Engelska landslaget besöker Auschwitz | Expo.se

Annons

Engelska landslaget besöker Auschwitz

Publicerad 2012-05-30 10:27

Det engelska landslaget kommer besöka koncentrations- och förintelselägren Auschwitz-Birkenau innan deras öppningsmatch mot Polen. Detta görs som en del av ett större utbildningsprogram riktat mot alla gymnasieskolor och universitet i England.

Den elfte juni spelar England sin första match i fotbolls-EM, mot Frankrike. Några dagar innan kommer spelare ur det engelska landslaget att besöka två av andra världskrigets koncentrations- och förintelseläger, Auschwitz I och Birkenau. Vissa spelare kommer även besöka Oskar Schindlers fabrik i Krakow, det skriver det brittiska fotbollsförbundet.

En styrelsemedlem för det brittiska fotbollsförbundet, David Berstein, förklarar varför samarbetet är viktigt.

– Det här utbildningssamarbetet bidrar till det viktiga arbetet att utbilda framtida generationer om hemskheterna under förintelsen. Fotbollens roll är att väcka intresse och engagera ungdomar.

Besöken anordnas i samarbete mellan det engelska fotbollsförbundet och The Holocaust Educational Trust, en brittisk organisation med målet att utbilda ungdomar om Förintelsen. Samarbetet är en del av ett större åtagande. Efter besöken kommer utbildningsmaterial riktat mot ungdomar att sättas ihop. Spelare ur det engelska landslaget kommer att medverka och ska förklara varför de tycker det är viktigt att lära sig om historien och varför kampen mot fördomar är viktig.

Innan laget reser till Polska Krakow, där de har sitt basläger, kommer två överlevande från Förintelsen att föreläsa för dem, Zigi Shipper och Ben Helfgott.


Vill du att fler ska kunna läsa artiklar som den här?
Hjälp oss att fortsätta granska och sprida våra artiklar utan betalväggar.
Stå upp för demokratin. Bli månadsgivare

 

Annons

I spåren av corona

Är pandemin ett hot mot demokratin? Hur har året med corona påverkat den svenska och internationella extremhögern?  Läs alla artiklar relaterade till corona-pandemin här.

Annons