Mangs bedrev en omfattande kartläggning

Publicerad 2012-05-29 18:31

Två av de tolv mordförsök som Peter Mangs misstänks för togs upp i rätten på tisdagen. Även Peter Mangs kartläggning av personer behandlades.

Peter Mangs kartlade människor som han uppfattade som kriminella, men även andra, bland dem journalister och politiker. I rätten sa Mangs att han kartlagt flera hundra personer. Mangs ville veta var de bodde hävdade han. Flera av de personer som skjutits och dödats har Mangs visat intresse för. En av dem vittnade i rätten i dag.

Mordförsöken som behandlades i rätten skedde den 31 december 2009. Mangs misstänks för att ha skjutit mot en lägenhet i vilken ett äldre par bodde. Patronhylsorna som hittats utanför lägenheten kommer från Peter Mangs pistol. Mangs har även kartlagt adressen. Enligt åklagarens teori var Mangs inte ute efter de personer som besköts utan en annan man.

- Det var bara en kartläggning, säger Peter Mangs som nekar till brott.

Ämnen

Facebookhärvan

Expos ideella reporter Morgan Finnsiö i Aftonbladet TV om Cambridge Analytica.