Mangs nekar till skott mot bil | Expo.se

Mangs nekar till skott mot bil

Publicerad 2012-06-04 18:35

När rättegången mot Peter Mangs återupptogs på måndagen behandlades två skottlossningar i mars 2010 i Malmö. En mot en polisstation och den andra mot två män i en bil.

Två män som satt i en parkerad bil på Professorsgatan i mars 2010 då besköts av en man som åklagaren misstänker är Peter Mangs. Mannen i förarsättet träffades i axeln. Den andra mannen som satt i baksätet fick ett skott genom kepsen då han kastade sig ner på bilgolvet.

– De sitter och väntar nere i bilen. Då gör de iakttagelser av en person som kommer gående. Jag påstår att den personen är Peter Mangs, sa åklagaren, rapporterar TT.

Personen i bilens förarsäte berättar om att en person gick ett par varv runt bilen. Mannen reagerade på det. När han skulle veva ner rutan och fråga vad mannen ville sköt gärningsmannen. Peter Mangs misstänks för att ha avlossat minst fem skott mot bilen. Mannen kan dock inte bekräfta att det var Mangs han såg. Den andre målsäganden, han vars keps träffades minns att gärningsmannen hade ett smalt ansikte, täckt av en luva ner till näsan.

– Kroppstypen och längden stämmer, sa vittnet om Mangs i rätten, rapporterar TT.

Peter Mangs gjorde som tidigare, han nekar till brott och uppger att han inte minns vad han gjorde den kvällen då männen blev beskjutna.


Vill du att fler ska kunna läsa artiklar som den här?
Hjälp oss att fortsätta granska och sprida våra artiklar utan betalväggar.
Stå upp för demokratin. Bli månadsgivare

 

Annons

Datadrivet kampanjarbete

dfd

Ett pilotprojekt med Röda Korsets ungdomsförbund - läs vår rapport!

Annons