Vittne pekade ut Mangs som skytten | Expo.se

Vittne pekade ut Mangs som skytten

Publicerad 2012-06-18 18:36

Efter dagens vittnesmål med en 59-årig man som Peter Mangs misstänkt ha avlossat två skott mot har samtliga mord och mordförsök gåtts igenom i rätten. 59-årigen pekade på måndagen ut Mangs som gärningsman.

– Det är samma person, jag är hundra procent säker, säger han när åklagarna frågar om Mangs ser bekant ut, rapporterar TT.

59-årigen hade 20 minuter innan skott avlossades genom hans fönster visats på bild i SVT, som en av de som protesterade mot våldet i Malmö. Skotten avlossades när 59-åringen strök ett par byxor. Han rusade efter skytten, som skallade honom.

I Mangs telefon har polisen hittat 59-åringens namn i en notering under rubriken ”adresser till skurkar”. Mangs nekar till brott, han hävdar att polisens fynd inte betyder någonting. 59-åringen som grät i rättssalen ville överlämna en rosbukett till Mangs och samtidigt be om en förklaring. Det protesterade dock chefsrådman Lennart Strinäs mot som påpekade att Mangs inte är dömd.

Efter måndagens vittnesmål inleds ett nytt skede i rättegången. Allmän bevisning ska föras fram och psykologer och läkare ska vittna om Mangs intresse för att döda.


Vill du att fler ska kunna läsa artiklar som den här?
Hjälp oss att fortsätta granska och sprida våra artiklar utan betalväggar.
Stå upp för demokratin. Bli månadsgivare

 

Annons

Datadrivet kampanjarbete

dfd

Ett pilotprojekt med Röda Korsets ungdomsförbund - läs vår rapport!

Annons