EDL-aktivister i brittiska armén

Publicerad 2012-07-24 12:20

Efter att tidningen Daily Star avslöjat att två soldater inom den brittiska armén är aktiva i högerextrema EDL så inleder försvaret en utredning i ärendet.

Daily Star har kommit över bilder som avslöjar att två brittiska soldater öppet stödjer den antimuslimska kampanjorganisationen English Defence League, EDL.

En av bilderna visar en soldat i full uniform som riktar ett vapen mot kameran. I bakgrunden ses en EDL-flagga. Soldaten i fråga har även deltagit på demonstrationer arrangerade av EDL.

En talesperson från militären säger till Daily Star att det är oacceptabelt med någon form av rasism inom armén och tillägger att så fort sådana beteenden kommer till deras kännedom så startar de en egen utredning.

– Vår personal är fri att ansluta sig till politiska partier, men de förväntas följa våra värderingar och normer, säger talespersonen.

Köp en jättedyr julklapp

Antirasism är ingen vidare bra affärsidé. Vi har i alla fall inte blivit rika på det under de 25 år vi hållt på. Men det är såklart inte därför vi gör det vi gör, utan för att skydda demokratin. Därför har vi tagit fram det här pangerbjudandet lagom till jul: köp en jättedyr prenumeration.