Offren hedrades

Publicerad 2012-07-23 07:58

På söndagen uppmärksammades det att det gått ett år sedan terrorn skakade Norge. 60 000 människor samlades framför rådhuset i Oslo för att hedra offren.

På ettårsdagen av bomben i Oslo och massakern på Utöya uppmärksammades händelsen och offren hedrades. Dagen inleddes med att statsminister Jens Stoltenberg och kung Harald lade ned en krans vid regeringskvarteret, platsen där åtta personer dödades och flera byggnader förstördes av Anders Behring Breiviks bomb.

I Oslo domkyrka hölls en minnesgudstjänst och senare på eftermiddagen samlades anhöriga och överlevande på Utöya för en minnesceremoni.

På Rådhusplatsen samlades på kvällen 60 000 människor för att se bland annat Bruce Springsteen, Laleh och Björn Eidsvåg hedra offren.

Även runt om i Sverige uppmärksammades dagen. På Sergels torg samlades ett par hundra människor för tre tysta minuter och 77 ljus tändes, ett för varje offer.

Jobba på Expo

Bli vår nya AD! Har du öga för digitalt, koll på print och ett hjärta som klappar för antirasism? Då finns en tillsvidaretjänst på halvtid att söka här