Kippavandring mot antisemitism | Expo.se

Annons

Kippavandring mot antisemitism

Publicerad 2012-08-18 16:52

Willy Silberstein, ordförande för Svenska kommittén mot antisemitism var en av talarna vid manifestationen. Han talade bland annat om alla människors lika värde. Foto Oscar Schau/Expo

På lördagen samlades ungefär 300 personer vid synagogan i Malmö, för att tillsammans gå genom staden. Syftet var manifestera mot antisemitism och intolerans.

Många av de som deltog i vandringen genom centrala Malmö bar kippa för att markera mot de trakasserier som drabbat judar i staden som öppet visat sin tro. De som inte själva hade en kippa kunde om de ville få låna en av den judiska församlingen.

Sofia Nerbrand, evenemangets arrangör, sa att Malmös judar länge undvikit att ta sin religion utanför gudstjänsten av rädsla för att utsättas för trakasserier.

– Detta är ett sätt för alla oavsett politisk färg eller religion att visa solidaritet med stadens judar och tillsammans stå upp mot intolerans och antisemitism, säger Nerbrand till Expo Idag.

Kippavandringen gick mot Möllevångstorget där flera tal hölls. Bland andra demokratiminister Birgitta Ohlsson och Willy Silberstein från svenska kommittén mot antisemitism, höll anföranden.

– Kippavandringen är en vandring för alla människors lika värde. Ni med till exempel en islamofobisk idévärld: ni hör inte hemma här! sade Silberstein under sitt tal.


Vill du att fler ska kunna läsa artiklar som den här?
Hjälp oss att fortsätta granska och sprida våra artiklar utan betalväggar.
Stå upp för demokratin. Bli månadsgivare

 

Annons

I spåren av corona

Är pandemin ett hot mot demokratin? Hur har året med corona påverkat den svenska och internationella extremhögern?  Läs alla artiklar relaterade till corona-pandemin här.

Annons