Krigsretorik vid antimuslimskt möte | Expo.se

Annons

Krigsretorik vid antimuslimskt möte

Publicerad 2012-08-04 19:53

Pamela Geller från USA var den antimuslimska manifestationens stora dragplåster. Foto: Expo.se

I centrala Stockholm höll counterjihadrörelsen på lördagen en manifestation. Flera centralgestalter inom rörelsen höll tal. Ett återkommande tema var ett påstått krig mellan västvärlden och den muslimska världen, men även mot medierna.

– Media är i krig mot er, de är i krig mot friheten, sa Pamela Geller, talesperson för Stop Islamisation of Nations, SION.

Pamela Geller hade tillsammans med Robert Spencer, SION, rest till Stockholm från USA för att tala på det antimuslimska mötet under parollen ”För yttrandefrihet och demokrati”. Spencer och Geller är framträdande profiler inom den amerikanska antimuslimska miljön. Förutom de två, var English Defence League, EDL, det tyska partiet Die Freiheit och ytterligare flera antimuslimska organisationer representerade på mötet.

Temat för samtliga tal var det påstådda hotet mot väst, som enligt talarna kommer från islam.

– De vill förslava dig och dina barn, sa Geller.

Pamela Geller hävdade i sitt tal att counterjihad-rörelsen står för sanningen. Medier och politiker sprider lögner och lögnerna är ondskefulla, sa hon. Geller hyllade även EDL.

– All heder åt EDL, jag står tillsammans med EDL, sa hon.

EDL är ökända efter att flera av deras demonstrationer urartat i våld. Geller hävdar dock till Expo Idag att EDL inte är våldsamma och att hon aldrig skulle liera sig med en våldsam organisation.

Du talade ju om ett krig i ditt tal, vad är det för krig?

– Det är ett ideologiskt krig. Det är ett krig om våra tankar, säger Geller.

EDL:s ledare Stephen Lennon beskrev islam och muslimer som ett inre hot i samhället. Han hävdade även att det handlar om ”en strid som kommer pågå länge”.

– Den muslimska ideologin invaderar landet och våldtar era kvinnor, sa Lennon.

Både Stephen Lennon och Kevin Carrol har nyligen trätt in i
partiledningen för The British Freedom Party, BFP. Paul Weston som är partiledare för BFP sa i sitt tal att det var tid för EDL att ”politiseras”. Paul Weston manade till en enad ”kamp” och varnade för ett kommande inbördeskrig.

– Vi befinner oss i krig, vi måste ena oss. Jag vet inte om det kommer att ske under min livstid, men jag kan garantera er att det kommer att bli en dödlig strid mellan islam och kristendomen – ett krig som vi inte har råd att förlora, sa Paul Weston.

Till Expo Idag förklarade Weston att han är helt övertygad om att ”islamisterna” i framtiden kommer inleda ett inbördeskrig.

– De flesta muslimerna är moderata, men de moderata kommer att tvingas välja sida. Jag tror att de flesta kommer att välja islamisternas sida.

Innebär det att du ser alla muslimer som ett hot?

– De är ett potentiellt hot, säger Weston till Expo Idag.

Die Freiheit-medlemmen Michael Stürzenberger förklarade i sitt tal att han besökt Rosengård. Han påstod att det rådde ”sharialagstiftning” där.

– Vi såg många muslimer. De tror att de bestämmer sina egna lagar. Om de vill leva här måste de följa våra regler. Koranen är den farligaste boken i världen, sa Stürzenberger.


Vill du att fler ska kunna läsa artiklar som den här?
Hjälp oss att fortsätta granska och sprida våra artiklar utan betalväggar.
Stå upp för demokratin. Bli månadsgivare

 

Annons

I spåren av corona

Är pandemin ett hot mot demokratin? Hur har året med corona påverkat den svenska och internationella extremhögern?  Läs alla artiklar relaterade till corona-pandemin här.

Annons