Mangs psykutredning förlängs

Publicerad 2012-08-10 10:16

Utredningen om seriemördaren Peter Mangs psykiska hälsa förlängs med tre veckor. Peter Mangs har bedömts skyldig till två mord och fyra mordförsök. Resultatet av utredningen avgör om Mangs ska dömas till fängelse eller till rättspsykiatrisk vård.

Peter Mangs psykiska tillstånd har utretts sedan 1 augusti. I normala fall brukar en rättspsykiatrisk utredning ta en månad. Det är ovanligt att en rättspsykiatrisk utredning förlängs. Det sker bara vid några enstaka tillfällen per år, rapporterar TT

– Det här är som en vanlig undersökning fast väldigt mycket mer av allting, gärningarna har till exempel inträffat under en lång tidsperiod, säger Peter Andiné, verksamhetschef på rättspsykiatriska avdelningen i Göteborg, till TT.

Peter Mangs följs av en rättspsykiatriker, en psykolog och vårdpersonal dygnet runt. Han rapporteras först ha motsatt sig utredningen, men han ska med tiden ha blivit mer samarbetsvillig,

Domen mot Peter Mangs förväntas komma i början på oktober.

Ämnen

Facebookhärvan

Expos ideella reporter Morgan Finnsiö i Aftonbladet TV om Cambridge Analytica.