SD-politiker motsätter sig avgångskrav | Expo.se

Annons

SD-politiker motsätter sig avgångskrav

Publicerad 2012-08-27 15:48

Avgångskrav inom Sverigedemokraterna har riktats mot Sverigedemokraternas gruppledare i Bollnäs Pär Norling efter hans utspel om att utvisa alla muslimer och avskaffa religionsfriheten. Norling har dock inte tänkt att avgå utan hävdar att han har ett starkt stöd inom partiet.

Distriktsordföranden för Sverigedemokraterna i Gävleborg Roger Hedlund har skickat ett uteslutningsärende mot Norling till partistyrelsen. Hedlund säger till SVT att ärendet i praktiken redan är avgjort.

­
- Rent demokratiskt har han rätt att uttala sig men han kommer att uteslutas, så slutar det ju, säger Hedlund.

Hedlund tillägger även att Norlings krav på att alla muslimer ska utvisas, att islam ska förbjudas och att svenska medborgare ska kunna utvisas bryter mot vad Sverigedemokraterna står för.

Till Expo Idag säger Pär Norling att han har ett starkt stöd och många har ringt honom för att uttrycka det.
­
- Jag säger alltid vad jag tycker och för det respekteras jag. De flesta tycker som mig, sa Norling till Expo Idag på söndagen.

När Expo Idag nådde Norling igen på måndagen ville han inte uttala sig om uteslutningskravet mot honom. Till SVT har han dock sagt att han inte kommer att lämna partiet frivilligt.


Vill du att fler ska kunna läsa artiklar som den här?
Hjälp oss att fortsätta granska och sprida våra artiklar utan betalväggar.
Stå upp för demokratin. Bli månadsgivare

 

Annons

Annons

Annons

Annons

I spåren av corona

Är pandemin ett hot mot demokratin? Hur har året med corona påverkat den svenska och internationella extremhögern?  Läs alla artiklar relaterade till corona-pandemin här.

Annons