SD-politiker motsätter sig avgångskrav

Publicerad 2012-08-27 15:48

Avgångskrav inom Sverigedemokraterna har riktats mot Sverigedemokraternas gruppledare i Bollnäs Pär Norling efter hans utspel om att utvisa alla muslimer och avskaffa religionsfriheten. Norling har dock inte tänkt att avgå utan hävdar att han har ett starkt stöd inom partiet.

Distriktsordföranden för Sverigedemokraterna i Gävleborg Roger Hedlund har skickat ett uteslutningsärende mot Norling till partistyrelsen. Hedlund säger till SVT att ärendet i praktiken redan är avgjort.

­
- Rent demokratiskt har han rätt att uttala sig men han kommer att uteslutas, så slutar det ju, säger Hedlund.

Hedlund tillägger även att Norlings krav på att alla muslimer ska utvisas, att islam ska förbjudas och att svenska medborgare ska kunna utvisas bryter mot vad Sverigedemokraterna står för.

Till Expo Idag säger Pär Norling att han har ett starkt stöd och många har ringt honom för att uttrycka det.
­
- Jag säger alltid vad jag tycker och för det respekteras jag. De flesta tycker som mig, sa Norling till Expo Idag på söndagen.

När Expo Idag nådde Norling igen på måndagen ville han inte uttala sig om uteslutningskravet mot honom. Till SVT har han dock sagt att han inte kommer att lämna partiet frivilligt.

Jobba på Expo

I höst drar vi igång nya projektet Faktaalternativet, då vi under ett år ska medverka till att debatten om rasism ska bygga mer på fakta och mindre på känslor. Till detta söker vi en projektledare/redaktör. Sök jobbet innan 9 augusti!