Ilska efter Front Nationals förslag om kippaförbud

Publicerad 2012-09-24 07:04

Front National vill förbjuda kippan
Daily Mail. Det franska partiet Front Nationals partiledare, Marine Le Pen vill förbjuda den judiska kippan på offentliga platser. Enligt Le Pen vore det rättvist att införa ett sådant förbud, då det redan är olagligt i Frankrike att täcka sitt ansikte.

”Vad skulle folk säga om jag bara krävde att muslimska kläder förbjuds, de skulle hänga mig som muslimhatar, sa Le Pen i en intervju.

Le Pen vill även se ett förbud möt både kosher- och halalkött i skolor.

Marine Le Pens förslag om ett kippaförbud har kritiserats av Frankrikes president Francois Hollande och av judiska företrädare.

Två knivskurna efter demonstration mot hatbrott
Euronews. I lördags hölls tre demonstrationer i Grekland mot nazistpartiet Gyllene Gryning och den senaste tidens våldsdåd mot invandrare.

Efter en av demonstrationerna som hölls i en förort till Aten knivhöggs två män, varav en skadades allvarligt. Attacken skedde från en grupp som anlänt till platsen på motorcykel och i en bil.

För en månad sedan höggs en irakisk man ihjäl av fem motorcyklister. Vid flera rasistdåd som kopplats till Gyllene Gryning har motorcyklar varit inblandade.

SD ställde ultimatum inför torgmöte

Norrlands Tidningar. I söndags höll Sverigedemokraterna ett torgmöte i Norrköping. Inför torgmötet hade partiet skickat ut ett pressmeddelande till Norrköpings Tidningar där det krävde att tidningen inte skrev om torgmötet innan det genomförts.

”Står det i någon tidning innan så överväger vi att inte prata med den tidningen i morgon.”, sa Markus Wiechel, kommunpolitiker i Norrköping för Sverigedemokraterna till Norrköpings Tidningar.

På torgmötet möttes Sverigedemokraterna av motdemonstranter från Vänsterpartiet som vände de ryggen.

Polisen har inte rapporterat om några incidenter i samband med torgmötet.

Gyllene Gryning öppnar kontor utomlands

Digital Journal. Det grekiska nazistpartiet Gyllene Gryning öppnar kontor i New York, USA. Partiet vill nå ut till greker utanför Grekland.

”Vårt mål är att skapa stöd för Gyllene Grynings nationalistiska ideal och visioner hos den grekiska diasporan. Vi måste bekämpa och besegra den nya världsordningens folkmordsliknande, multikulturella och anti-grekiska agenda”, skriver partiet på sin hemsida.

Medlemmar i Gyllene Gryning har även genomfört insamlingar av mat och mediciner i USA som delats ut i Aten. Partiet har uppgett att hjälpen bara ska gå till ”greker”:

Gyllene Gryning är ett grovt antisemitiskt och främlingsfientligt parti. Partiledaren Nikos Michaloliakos har bland annat förnekat att det funnits gaskammare och dödsungnar i tyska koncentrationsläger. Efter att Gyllene Gryning fick 18 av parlamentets 300 platser har en våg av våld och hatbrott sköljt över Grekland.

Köp en jättedyr julklapp

Antirasism är ingen vidare bra affärsidé. Vi har i alla fall inte blivit rika på det under de 25 år vi hållt på. Men det är såklart inte därför vi gör det vi gör, utan för att skydda demokratin. Därför har vi tagit fram det här pangerbjudandet lagom till jul: köp en jättedyr prenumeration.