Satirtidning skapar oro | Expo.se

Annons

Satirtidning skapar oro

Publicerad 2012-09-20 06:45

Frankrike stänger ner ambassader
DN: Den franska satirtidningen Charlie Hebdos publicerade på onsdagen karikatyrteckningar av profeten Muhammed, trots protester från staten. Utrikesministern Laurent Fabius frågar sig i ett uttalande om det är relevant eller förvärra situationen efter alla protester som utbrutit efter den antimuslimska filmen Innocence of muslims. På grund av publiceringen kommer Frankrike att på fredag stänga ambassader och skolor i 20 olika länder.

Tysk nazist utvisas till fängelse i Tyskland
AP: En 54-årig nazist som dömts för hatbrott och flera andra brott har gripits i Portugal. 54-åringen dömdes 2005 men lyckades fly från straffet. I april greps han i Portugal. 54-åringen har varit aktiv i det numer nedlagda Folkets parti, som var känt för att förneka Förintelsen och sprida högerextrem propaganda.

Högerextremister demonstrerar mot slakthus
Skegness Standard: Den engelska högerextrema gruppen National Front samlade ett 50-tal för att demonstrera mot halal kött. Demonstranterna krävde att muslimer skulle ”återvända dit de kom ifrån”. Lokalbefolkning har uttryckt en stolthet över att så få högerextremister dök upp.


Vill du att fler ska kunna läsa artiklar som den här?
Hjälp oss att fortsätta granska och sprida våra artiklar utan betalväggar.
Stå upp för demokratin. Bli månadsgivare

 

Annons

Förstå och motverka rasistiska idéer?

Fyra nummer per år, fullspäckade med fördjupande reportage, granskande analyser och antirasistiskt motstånd, samt digital tillgång till alla tidskrifter från 1995 till i dag.

Annons