SION uppmanar till uthängning av journalister | Expo.se

SION uppmanar till uthängning av journalister

Publicerad 2012-09-12 19:36

Pamela Geller, talesperson för Stop Islamization of Nations på en antimuslimsk demonstration i Stockholm i somras. Foto Expo Idag.

På den antimuslimska organisationen Stop Islamization of Nations, SION, möte i New York på tisdagen fokuserade flertalet av talarna på det påstådda hotet från Islam. En talare liknade muslimer vid "råttor". SION:s ordförande Pamela Geller uppmanade deltagarna att bli aktivister på internet och hänga ut journalister.

Cirka 150 personer hade kommit för att lyssna på antimuslimska talare, som SION hade bjudit in till ett möte på ett hotell i New York. Talare efter talare demoniserade islam och muslimer. En talare sa att muslimer förökar sig som ”råttor” och menade att västerlänningar måste föda många barn för att inte bli färre än muslimerna.

Precis som på den antimuslimska demonstrationen i Stockholm i somras var ett ”stundande” krig mellan islam och väst ett återkommande tema. Krav ställdes på att stoppa muslimer från att komma in i USA. Inför mötet hade SION gått ut med att ”mediestrategier” skulle behandlas på mötet. Organisationen vill hitta en väg att möta vad man kallade mediernas ”smutskastningskampanjer” mot rörelsen. Geller beskrev journalister som lögnare, som förtiger sanningen. Hon uppmanade även deltagarna att bli aktiva på internet, att starta bloggar, kommentera i tidningars kommentarsfält, vara aktiva på socialamedier och att hänga ut journalister.

Inför mötet hade flera talare utannonserats, en av dessa var John Bolton, som var USA:s FN-ambassadör under George W Bush. Bolton dök dock aldrig upp. En talare som SION inte utannonserat men som dök upp var English Defence Leauges ledare Stephen Lennon.

English Defence Leauge hyllades av flera deltagare för att ha tagit ut ”kampen” till gatan.

Lars Vilks som deltog på mötet sa att han inte tar politiskt ställning och att hans rondellhund ska ses om ett konstprojekt. Vilks fokuserade i sitt anförande på de konsekvenser hans konst lett till.


Vill du att fler ska kunna läsa artiklar som den här?
Hjälp oss att fortsätta granska och sprida våra artiklar utan betalväggar.
Stå upp för demokratin. Bli månadsgivare

 

Annons

Datadrivet kampanjarbete

dfd

Ett pilotprojekt med Röda Korsets ungdomsförbund - läs vår rapport!

Annons