BNP:s ledare anmäld till EU-parlamentet | Expo.se

BNP:s ledare anmäld till EU-parlamentet

Publicerad 2012-10-24 08:13

BNP:s ledare anmäld till EU-parlamentet
Pink News. Nick Griffin, partiledare för British National Party har anmälts till Europaparlamentet för att han på Twitter skrivit ut adressen till ett homosexuellt par som precis vunnit ett diskrimineringsmål. En labourpolitiker ligger bakom anmälan. Han menar att Griffin hetsar till våld mot homosexuella.

Elev döms för hets mot folkgrupp
En gymnasieelev som klottrat ett hakkors vid en annan elevs skåp döms av Kalmar tingsrätt till 60 dagsböter och skadestånd på 5000 kronor. Eleven sa i rättegången att hon inte kände till vad hakkorset betydde när hon klottrat det. Domstolen trodde dock inte på den historien och dömde henne för ofredande och hets mot folkgrupp.

Angela Merkel inviger minnesmonument
BBC News: Angela Merkel ska på onsdagen inviga ett monument för de romer som mördades av nazisterna. Under andra världskriget uppskattas mellan 220 000 till 500 000 romer ha dödats. Minnesmonumentet ska stå nära riksdagshuset i Berlin.

Nazistledares fängelsestraff förlängs
The Roanoke Times: En domstol i Roanoke i USA har beslutat att med tre månader förlänga den före detta nazistledaren William A. Whites fängelsestraff. White ledde tidigare organisationen det Amerikanska nationalsocialistiska partiet. White dömdes 2009 för att ha skickat hotbrev till familjer som polisanmält diskriminering. White straff har skärpts eftersom en av de familjer som White hotade hade unga barn.


Vill du att fler ska kunna läsa artiklar som den här?
Hjälp oss att fortsätta granska och sprida våra artiklar utan betalväggar.
Stå upp för demokratin. Bli månadsgivare

 

Annons

Datadrivet kampanjarbete

dfd

Ett pilotprojekt med Röda Korsets ungdomsförbund - läs vår rapport!

Annons