Dessa politiska vildar har uteslutits ur SD | Expo.se

Dessa politiska vildar har uteslutits ur SD

Publicerad 2012-10-14 21:33

Sverigedemokraterna har sedan valet uteslutit flera av sina politiker. Flera av dessa sitter fortfarande på Sverigedemokraternas mandat i kommunfullmäktige. Expo Idag har kartlagt uteslutna kommunpolitiker.

* Isabella Demserius i Borås kommunfullmäktige uteslöts efter att hon polisanmält sin gruppledare och sin ordförande för trolöshet mot huvudman. Anmälan betraktades av partiet som partiskadlig verksamhet.

*Krister Ekdahl uteslöts ur Sverigedemokraterna efter en konflikt om partistödet. Han menade att avesta inte fick ta del av stödet. Även ersättarna i Avesta kommun Anita Mattson och Sören Hammarström uteslöts på grund av missnöjet.

*Joachim Löfgren i Västerås kommunfullmäktige uteslöts ur Sverigedemokraterna på grund av en misshandelsdom.

* Lennart Carlström i Härnösands kommunfullmäktige blev politisk vilde efter att ett uttalande om ett moskébygge fick honom utesluten. Carlström hade sagt att han tycker det är fel att förknippa moskéer med något rysligt.

* Mattias From i Kungsbackas kommunfullmäktige blev utesluten efter att han på sin blogg skrivit att ungdomsförbundet är i konflikt med ”sionisterna i partiet”.

* Ove Raskopp som är kommunpolitiker i Falun uteslöts efter att han riktat kritik mot distriktsordförande Marie Edenhager i Dalarna och Västmanland. Han menar att partiet är toppstyrt och sekteristiskt.

* Stig-Erik Werner i Tidaholm deltog på en antimuslimsk demonstration i Göteborg 2011. Demonstrationen hade anordnats av nazister. Werners deltagande ledde till att han uteslöts ur partiet.

* Tom Thörnquist protesterade mot hur omröstningen gick till när ordföranden skulle väljas i Svedalas lokala styrelse. Thörnquist blev utesluten, men sitter kvar i Svedalas kommunfullmäktige.

* Anders Leander, i Mönsterås kommunfullmäktige anslöt sig 2011 till nazistiska Svenskarnas Parti efter att ett uteslutningsärende inletts mot honom. Han hade bland annat publicerat antisemitiskt material på sin hemsida och beskrivit ett mord som en ”negervåldtäkt”.

Utöver dessa politiker har flera sverigedemokratiska ledamöter uteslutits. De har även lämnat kommunfullmäktige.


Vill du att fler ska kunna läsa artiklar som den här?
Hjälp oss att fortsätta granska och sprida våra artiklar utan betalväggar.
Stå upp för demokratin. Bli månadsgivare

 

Annons

Annons

Annons

Annons

Datadrivet kampanjarbete

dfd

Ett pilotprojekt med Röda Korsets ungdomsförbund - läs vår rapport!

Annons