Förbudsiver på möte om yttrandefrihet

Publicerad 2012-10-27 18:06

Geert Wilders ropade på förbud under "yttrandefrihetsmöte".FOTO: JENNY ELIASSON/EXPO.

På det antimuslimska Tryckfrihetssällskapets möte i Malmö förespråkade Geert Wilders förbud av byggandet av moskéer och slopad invandring från muslimska länder. Islam är en barbarisk ideologi hävdade partiledaren för det högerpopulistiska holländska Frihetspartiet.

Säkerheten var rigorös kring mötet där Geert Wilders talade. De 125 åhörarna visiterades av polis innan de släpptes in på Kockum Fritid. Utanför lokalen hade demonstranter samlats för att protestera mot Wilders besök.

Geert Wilders togs emot som en hjälte av mötesdeltagarna. Av Tryckfrihetssällskapets grundare Ingrid Carlqvist presenterades han som en modig frihetskämpe. Carlqvist gick även i sitt tal till angrepp mot medierna som var på plats. Jag skulle vilja hälsa er välkomna, men jag kan inte göra det. Ni kommer inte att skriva om ”aporna” där utanför som försöker stoppa mötet och som kastat ägg mot oss, sa hon.

Wilders möttes av stående ovationer när han ställde sig i talarstolen. Bland de applåderande fanns Sverigedemokraternas riksdagsledamot Thoralf Alfsson och partiets kommunpolitiker Ted Ekeroth. Wilders beskrev islam som en barbarisk ideologi, som finns överallt runt om oss. Görs ingenting för att stoppa islam är västvärlden dömd, hävdade han.

”Ju mer islam desto mindre civiliserat blir samhället”, sa Wilders.

Profeten Mohammed kallades för ”mördare, pedofil och våldtäktsman”. Dessutom var han en lögnare som muslimer tar efter, enligt Wilders.

Det absolut viktigaste i samhället är yttrandefrihet och islam motarbetar den rättigheten sa Wilders för att sedan kräva att all invandring från muslimska länder stoppas, byggandet av moskéer förbjuds och muslimska skolor stängs.

”Assimileras du kan du få stanna gör du inte det så ska du slängas ut”

Till Expo Idag sa Wilders att hans krav inte innebär att religionsfriheten eller yttrandefriheten hotas.

– Vi har fått nog av islam. Vi måste städa i vårt hus och stoppa att fler kommer. De tar med sig sina värderingar och förhållningssätt.

– Jag är för att muslimer som är i landet kan gå till de moskéer som redan finns. Men att stoppa moskébyggen hotar inte religionsfriheten eftersom islam är en ideologi och inte en religion, sa Wilders.

Trots att Wilders ställde krav på invandringsstopp hävdade han att han vill hjälpa muslimer som är fångade ”i den onda monsterideologin islam”. Gång på gång talade Wilders om hotet som islam, enligt honom, utgör mot hela den fria världen.

”Vi måste agera idag för att överleva morgondagen. Det finns ingen moderat islam. Islamiseringen utgör ett stort hot och den drivs av människor från muslimska länder.”

Geert Wilders menar att Rosengård och Malmö är exempel på den påstådda islamiseringens konsekvenser. Rosengård styrs av sharia-lagar och är en plats dit inte icke-muslimer kan gå. I alla städer finns det parallella samhällen som styrs av koranen, fortsatte Wilders.

Wilders talade även om sitt förslag att förbjuda Koranen, en bok som enligt honom är mer antisemitisk än Adolf Hitlers Mein Kampf.

Sverigedemokraternas riksdagsledamot Thoralf Alfsson ville till Expo Idag inte kommentera vad han tycker om Wilders politik eller hur han ser på Tryckfrihetssällskapet. Kommunpolitikern Ted Ekeroth som varit på flera av Tryckfrihetssällskapets möten säger att han inte minns om han är medlem i föreningen.

Vill du se läsa fler texter som den här?
Stöd vårt arbete genom att swisha
valfritt belopp till 123 2710 259.
Tillsammans utmanar vi rasismen!

Expo bjuder på frukost

Under våren 2020 arrangerar vi en serie frukostsamtal tillsammans med Bio Rio. Första tillfället är 20 februari, och ämnet är ”Hur skapas en radikalislamist?”. Mer information och anmälan hittar du här