Författare lurades till att vara med i SD-film | Expo.se

Annons

Författare lurades till att vara med i SD-film

Publicerad 2012-10-26 11:09

Författare lurades till att vara med i SD-film
SVT: Sverigedemokraternas pressekreterare Eric Myrin har producerat en film om den svenska vänsterextremismen. Filmen marknadsförs av den främlingsfientliga sajten Avpixlat. Flera medverkande i filmen rasar nu mot att Myrin inte varit öppen med att han kommer från Sverigedemokraterna. Författaren Magnus Utvik säger att han blev alldeles kall när han förstod filmens koppling till Sverigedemokraterna. Han kräver att filmen plockas bort. Kristdemokraten, Ardavan Khoshnood, som även han intervjuas i filmen, känner sig lurad. Han säger att Myrin uppgett att filmen skulle spelas in för SVT. Myrin slår ifrån sig kritiken. Han hävdar att han gjort filmen privat och att det inte varit relevant att uppge att han är Sverigedemokraternas pressekreterare.

EDLs demonstrationer stoppas
BBC: Flera planerade demonstrationer av English Defence Leauge har förbjudits med hänvisning till oro över den allmänna ordningen. Polisministern har förbjudit EDL demonstrationer i norra London och på flera andra orter. Förbudet gäller i 30-dagar.

Sannfinländare hotade Finlands försvarsminister
HBL: Finlands försvarsminister Carl Haglund mordhotades av en sannfinländare som är aktiv i Vasaregionen efter en artikel i tidningen Vasabladet. Artikeln handlade om valet och kampen om de svenska rösterna. Mannen som hotade Haglund har bett om ursäkt och Haglund har bestämt sig för att inte polisanmäla händelsen.


Vill du att fler ska kunna läsa artiklar som den här?
Hjälp oss att fortsätta granska och sprida våra artiklar utan betalväggar.
Stå upp för demokratin. Bli månadsgivare

 

Annons

Annons

Annons

Annons

Förstå och motverka rasistiska idéer?

Fyra nummer per år, fullspäckade med fördjupande reportage, granskande analyser och antirasistiskt motstånd, samt digital tillgång till alla tidskrifter från 1995 till i dag.

Annons