Flyktingförläggning attackerades

Publicerad 2012-10-17 10:30

En person misshandlades i samband med att ett flyktingboende i Arboga attackerades under tisdagen. Tre personer har gripits misstänkta för överfallet och för skadegörelse.

Det var vid 13-tiden på tisdagen som polisen fick ett larm om att tre män tagit sig in i Migrationsverkets flyktingförläggning i Arboga. De började med att ha sönder fönsterrutor. Efter att de tagit sig in i boendet så misshandlade de även en man. Mannen ska enligt polisen inte vara allvarligt skadad.

Händelsen rubriceras som skadegörelse, grovt hemfridsbrott, grov misshandel och försök till tillgrepp av fortskaffningsmedel, då förövarna i samband med att de lämnade området ska ha försökt stjäla en bil.

Tre personer födda 1981, 1983 och 1985 greps efter att polisen satt in hundpatrull för att spåra männen. De tre anhölls under tisdagskvällen.
– Vi känner till dem sedan tidigare. De är kända för våldsbrott, säger Åsa Hedin, kommunikationschef på polisen i Västmanland till Expo Idag.

Det är oklart vad motivet till attacken ska ha varit.
– Det är för tidigt att säga något. Vi håller fortsatta förhör med de boende, personal på Migrationsverkat och även de misstänkta, säger Åsa Hedin.

Polisen har även satt in trygghetsskapande åtgärder, bland annat ska ökar de sin närvara i anslutning till anläggning.

Jobba på Expo

Bli vår nya AD! Har du öga för digitalt, koll på print och ett hjärta som klappar för antirasism? Då finns en tillsvidaretjänst på halvtid att söka här