Frankrike höjer säkerheten för religiösa byggnader | Expo.se

Frankrike höjer säkerheten för religiösa byggnader

Publicerad 2012-10-08 08:07


Frankrike höjer säkerheten för religiösa byggnader

The Huffingtonpost. Frankrike höjer säkerheten utanför religiösa byggnader efter att skott avfyrats mot en synagoga strax utanför Paris i lördags. Ingen skadades i samband med skjutningen mot synagogan. Polisen misstänker en militant islamistorganisation för dådet.

Nämndeman kan varit jävig i Mangs rättegången
Expressen. Rättegången mot seriemördaren Peter Mangs kan behöva tas om eftersom en av nämndemännen kan ha varit jävig då han sitter i polisnämnden. Peter Mangs försvarare ska nu ta ställning till hur de tänker gå vidare. Om Mangs försvar anmäler nämndemannen för jäv måste Malmö tingsrätt avgöra om rättegången ska tas om.

Attack mot judisk ledare hyllades på ungersk radiokanal

JTA: Förra veckan misshandlades ordföranden för den judiska församlingen i Budapest. Den internetbaserade ungerska radiostationen Szent Korona Radio beskrev attacken som ett ”svar på den judiska terrorismen”. På kanalen uttrycktes även stöd för de två gärningsmännen som sitter anhållna för misshandeln.

SVT-profil kallade fotbollsspelare för ”svartingar”

Aftonbladet: I radiosportens direktsändning av fotbollsmatchen AIK-Gefle hördes vid flera tillfällen den före detta SVT-profilen Bo Hansson kalla spelare för ”svartingar”. Han sa bland annat ”inte en till svarting som ska in” när AIK skulle göra ett byte. Hansson visste inte att hans tillmälen fångades upp i radio.


Vill du att fler ska kunna läsa artiklar som den här?
Hjälp oss att fortsätta granska och sprida våra artiklar utan betalväggar.
Stå upp för demokratin. Bli månadsgivare

 

Annons

Förstå och motverka rasistiska idéer?

Fyra nummer per år, fullspäckade med fördjupande reportage, granskande analyser och antirasistiskt motstånd, samt digital tillgång till alla tidskrifter från 1995 till i dag.

Annons