Mangsrättegången tas inte om

Publicerad 2012-10-25 17:21

Petar Mangs har fällts för bland annat två mord och fyra mordförsök. Foto Expo.

Rättegången mot seriemördaren Peter Mangs kommer inte att tas om. Det meddelade Malmö tingsrätt på torsdagen. Tidigare har Peter Mangs och hans advokat anmält en nämndeman för jäv eftersom denne satt i polisnämnden.

För ett par veckor sedan framkom det att en av de fyra nämndemännen i rättegången mot Peter Mangs sitter i polisnämnden. Uppgifterna ledde till att Peter Mangs och hans advokat lämnade in en jävsanmälan mot nämndemannen.

Tingsrätten menar att en nämndeman inte är jävig enbart av den anledningen att denne sitter i polisnämnden, utan att det krävs fler försvårande omständigheter än så. Enligt Chefsrådman Lennart Strinäs har inte heller nämndemannen fått någon information om den pågående utredningen mot Peter Mangs.

Domen mot Peter Mangs meddelas om två veckor. Han har fällts för bland annat två mord och fyra mordförsök. En rättspsykiatrisk utredning av Mangs har kommit fram till att Mangs inte lidit av någon allvarlig psykisk störning och därmed kan dömas till fängelse. Åklagaren yrkar på livstidsstraff för Mangs. Mangs advokat yrkar på ett tidsbestämt straff på 18 år.

Ämnen

Facebookhärvan

Expos ideella reporter Morgan Finnsiö i Aftonbladet TV om Cambridge Analytica.