Romska protester mot Jobbik

Publicerad 2012-10-16 09:00

Romsk demonstration mot Jobbik

POLITICS: Romska grupper i Ungern förbereder en stor motdemonstration i samband med att Jobbik samlas stadens Avas. Icke-statliga organisationer i Miskolc har publicerat ett öppet brev där de ber Jobbik inte att hålla sin demonstration.

 

Antisemitiska ”skämt” sprids på Twitter

HAARETZ: Den franska antirasistiska organisationen SOS Racisme funderar på att lämna in ett klagomål mot mikrobloggen Twitter efter att antalet antisemitiska tweets under senare tid kraftigt ökat. ”UnBonJuif”, vilket betyder ungefär ”En god jude” har på kort tid blivit den tredje mest populära hashtagen. Tagen används i samband med att antisemitiska skämt sprids.

 

 

 

 

Protest mot EDL-demonstration

NETWORK NORWISH: Kristna grupper i brittiska Norwish protesterar mot en kommande EDL-demonstration. ”English Defence League avsikt att arrangera en demonstration i Norwich är helt ovälkommet. Norwich har en lång historia av att välkomna främlingar, ofta i stora antal.” skriver de bland annat i sitt uttalande. EDL planerar att hålla en demonstration i Norwish den 10 november.

 

 

 

 

 

 

Al-Qaida uppmanar till fortsatta attacker

AFTONBLADET: Al-Qaida ledaren Ayman al-Zawahri kallar attackerna som varit efter den uppmärksammade filmen om profeten Muhammed för ”ärliga och nitiska”. Han uppmanar demonstranterna att fortsätta att för ett heligt krig mot USA och Israel. Protesterna mot amatörfilmen ”Innocence of Muslims” har bland annat lett till att amerikansk ambassadpersonal i Libyen dödats.

 

 

 

Ämnen

Jobba på Expo

Bli vår nya AD! Har du öga för digitalt, koll på print och ett hjärta som klappar för antirasism? Då finns en tillsvidaretjänst på halvtid att söka här