Sannfinländare anmäld för hets mot folkgrupp | Expo.se

Annons

Sannfinländare anmäld för hets mot folkgrupp

Publicerad 2012-10-31 08:08

Sannfinländare anmäld för hets mot folkgrupp
YLE. Den nyinvalde Sannfinländaren i Vasa Kim Sorvari har anmälts för hets mot folkgrupp. Det är en insändare i tidningen Pohjalainen som anmälts. Sorvari skriver att flyktingar inte vill jobba eller integrera sig i samhället.

Fotbollsklubb tar avstånd från antisemitism
JTA: Den holländska fotbollsklubben FC Utrecht uppger att klubben inte kommer att acceptera någon form av rasism på läktarna. Uttalandet gjordes med anledning av skandalmatchen mot FC Groningen förra fredagen då fans sjöng antisemitiska sånger.

Man gripen med sprängämnen kan tillhöra högerextrem rörelse
SPLC: En 46-årig man som gripits med 65 kilogram sprängämne i Kentucky, USA, kan tillhöra den högerextrema ”Sovereign Citzen”-rörelsen. I ett formulär har 46-åringen skrivit in att han är gäldenär till sig själv. Det är vanligt att Sovereign Citzen-anhängare uppger det för att komma undan ekonomiska skyldigheter. Polisen uppger dock att de inte vet om mannen tillhör rörelsen.


Vill du att fler ska kunna läsa artiklar som den här?
Hjälp oss att fortsätta granska och sprida våra artiklar utan betalväggar.
Stå upp för demokratin. Bli månadsgivare

 

Annons

Förstå och motverka rasistiska idéer?

Fyra nummer per år, fullspäckade med fördjupande reportage, granskande analyser och antirasistiskt motstånd, samt digital tillgång till alla tidskrifter från 1995 till i dag.

Annons