Stor demonstration mot romer i Ungern | Expo.se

Annons

Stor demonstration mot romer i Ungern

Publicerad 2012-10-29 08:11

Krav på att Ungern reagerar på hetsen mot romer
Budapest Times. Tre människorättsorganisationer har vädjat till den Ungerska regeringen att agera mot det högerextrema partiet Jobbik. Partiet genomför systematiskt antiromska demonstrationer i landet. I söndags samlade de 500 personer i Kerecsend. Parlamanetsledamöter hetsade mot romer och krävde att militärpolis skulle patrullera på landsorten.

Domare anmäls för rasism
Aftonbladet. Fotbollsdomaren i söndagens match mellan Chelsea och Manchester United har anmälts till fotbollsförbundet av Chelsea för rasism. Domaren Mark Clattenburg ska ha fällt de rasistiska kommentarerna till den nigerianska mittfältaren Jon Obi Mike och till en spansk spelare.

En man gripen efter knivattack
Lakeconnews. En 26-årig man i Kalifornien har gripits misstänkt för flera knivhugg mot två män. Attacken ska skett utanför en Mcdonalds-resturang. 26-åringen ska tillsammans med ytterligare en misstänkt förövare ha gett sig på männen för att de var mörkhyade. Gärningsmännen ska bland annat ha ropat ”vit stolthet” i samband med knivattacken.

Bötfälls efter orolig EDL-demonstration
Sky. En 32 –årig man har bötfällts efter han på en English Defence Leauge-demonstration i Sunderland gett sig på polisen. 32-åringen var en av 13 personer som greps den 6 oktober på demonstrationen mot en moské. Cirka 200 personer från EDL och högerextrema National Front hade samlats och handgemäng utbröt med motdemonstranter.


Vill du att fler ska kunna läsa artiklar som den här?
Hjälp oss att fortsätta granska och sprida våra artiklar utan betalväggar.
Stå upp för demokratin. Bli månadsgivare

 

Annons

Förstå och motverka rasistiska idéer?

Fyra nummer per år, fullspäckade med fördjupande reportage, granskande analyser och antirasistiskt motstånd, samt digital tillgång till alla tidskrifter från 1995 till i dag.

Annons