Avpixlat hänger ut offer | Expo.se

Avpixlat hänger ut offer

Publicerad 2012-11-28 08:23

Avpixlat hänger ut offer
Expressen. Den främlingsfientliga sajten Avpixlat som är närstående till Sverigedemokraterna, publicerade på måndagen en film som visar en ung berusad kvinna förnedras sexuellt av flera män.
Efter att sajten fått massiv kritik plockades klippet bort. Avpixlat försvarar dock publiceringen av offret genom att hävda att de sekvenser där kvinnans syns är korta och skakiga och därför inte kan bidra till identifiering. Även Sverigedemokraterna vars företrädare ofta hänvisar till sajten, kritiserar publiceringen. Partiets pressekreterare Martin Kinnunen skriver på Twitter att publiceringen var ett etiskt haveri.

Även Jimmie Åkesson spred Kinnunens twittertext vidare. Han har tidigare sagt till Sydsvenskan att Avpixlat är en sund sajt:

” Ja. Många av våra väljare anser att man uttrycker sanningar där som andra medier inte gör, och det tycker jag är väldigt bra”.

Avpixlat tar in donationer till Avpixlat genom riksdagsledamoten Kent Ekeroths konto. Ekeroth har även registrerat en domänadress för Avpixlat.

Stora delar av EU utreder inte hatbrott
TT. Av EUs tjuogsju länder utreder inte tretton hatbrott. Dessa länder bryter därigenom mot europeiska konventioner eftersom de inte har några möjligheter att bekämpa hatbrott, enligt EU:s rättighetsbyrå (FRA).

Brott som begås på grund av offrets härkomst, religion eller kön är vanligt i hela EU. Bara fyra länder har omfattande datainsamling kring hatbrott. Sverige är ett av dem. FRA föreslår att hatbrott ska vara tydliga i ländernas lagstiftning, och att EU inför lagar som tvingar länder till att registrera hatbrott.

West Ham stänger av antisemitiska fans

Reuters. Fotbollsklubben West Ham har stängt av en supporter och lovar att stänga av fler. Det efter att supportrar i en match mot Tottenham gjort Hitlerhälsningar och sjungit antisemitiska sånger. Fem personer har enligt West Ham gripits för hets mot folkgrupp. Klubben uppger att det kommer ha nolltolerans mot de som uttryckte antisemitism.


Vill du att fler ska kunna läsa artiklar som den här?
Hjälp oss att fortsätta granska och sprida våra artiklar utan betalväggar.
Stå upp för demokratin. Bli månadsgivare

 

Annons

Annons

Annons

Annons

Förstå och motverka rasistiska idéer?

Fyra nummer per år, fullspäckade med fördjupande reportage, granskande analyser och antirasistiskt motstånd, samt digital tillgång till alla tidskrifter från 1995 till i dag.

Annons