Ekeroth tar time out efter attack mot kvinna | Expo.se

Ekeroth tar time out efter attack mot kvinna

Publicerad 2012-11-15 08:03

Riksdagsmannen Kent Ekeroth tar en "time out"efter att det framkommit nya uppgifter om vad som hände 2010. Foto Expo

På torsdagen släppte Expressen ytterligare material om bråket som riksdagsledamöterna Erik Almqvist och Kent Ekeroth var inblandade i 2010. I filmen som Ekeroth spelat in ser man hur han knuffar en ung kvinna så att hon faller baklänges in i en bil. I en annan sekvens beväpnar sig Ekeroth, Almqvist och partikollegan Christian Westling med järnrör. Efter de nya uppgifterna tar Ekeroth time out.

På onsdagen tvingades Erik Almqvist lämna samtliga uppdrag han har för partiet efter att det avslöjats att han i ett bråk i centrala Stockholm, kallat en man för bland annat ”blatte-lover” och kvinna för ”hora”. Almqvist meddelade på tisdagen att han funderar över sin riksdagsplats, men att han tillsvidare sitter kvar.

Det är Kent Ekeroths egen film som avslöjat hur de tre sverigedemokraterna agerat. På torsdagen släppte Expressen ytterligare material. Det visar Kent Ekeroth, sverigedemokraternas rättspolitiske talesman skrika ”backa” åt en ung kvinna och knuffa henne så hon föll baklänges in i en bil. När han konfronteras, skyller han knuffen på kvinnan, som han påstår gett sig på honom först.

I Ekeroths film kan man även se hur sverigedemokraterna beväpnar sig med järnpåkar. När de hörde polissirener släppte de järnrören och Erik Almqvist pekade ut den man som de gett sig på. ”Behåll honom, han hotade oss”, säger Almqvist. Utom räckhåll för polisen säger Almqvist ”Det funkar att vara ögontjänare”. Christian Westling, säger ”Det är så underbart det här”. Kent Ekeroth konstaterar: ”Ja, det blev en händelserik…”, Almqvist svarar ”ganska rolig kväll”.

Idag på morgonen meddelade Sverigedemokraterna att Kent Ekeroth tar time out, rapporterar TT. Sverigedemokraterna pressekreterare Linus Bylund, menar dock att Kent Ekeroths agerande inte är lika allvarlig som Erik Almqvist.

– Det är inte på den nivån som med Erik i går, säger Linus Bylund till TT.


Vill du att fler ska kunna läsa artiklar som den här?
Hjälp oss att fortsätta granska och sprida våra artiklar utan betalväggar.
Stå upp för demokratin. Bli månadsgivare

 

Annons

Annons

Annons

Annons

Datadrivet kampanjarbete

dfd

Ett pilotprojekt med Röda Korsets ungdomsförbund - läs vår rapport!

Annons