SD-topp avsäger sig sina poster i partiet | Expo.se

SD-topp avsäger sig sina poster i partiet

Publicerad 2012-11-14 11:47

Jimmie Åkesson höll på onsdagen en presskonferens med anledning av att Erik Almqvist förolämpat människor rasistiskt i samband med ett bråk 2010. Foto: Expo

På en presskonferens meddelade Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson att Erik Almqvist lämnar sina uppdrag i partiet. Detta efter att Expressen avslöjat att flera sverigedemokratiska topp-politiker agerat aggressivt och att Almqvist fällt rasistiska kommentarer.

Erik Almqvist sitter fortfarande kvar i riksdagen, men Jimmie Åkesson har uppmanat Erik Almqvist att lämna sin plats till förfogande. Almqvist har dock avsagt sig sina uppdrag i partistyrelsen, partiets verkställande utskott och som ekonomisk politisk talesperson. Det meddelade Jimmie Åkesson på en välfylld presskonferens.

Sverigedemokraternas topp-politiker tvingas lämna sina uppdrag efter att Expressen publicerade en film där Almqvist gör flera rasistiska och sexistiska uttalanden i samband med ett bråk. Almqvist dementerade uppgifterna så sent som igår. Jimmie Åkesson kunde på presskonferensen inte svara på om Erik Almqvist kommer att få vara kvar i partiet.

Sverigedemokraternas riksdagsledamot Kent Ekeroth som spelade in den uppmärksammade filmen har Jimmie Åkesson inte talat med. Åkesson säger att han ännu inte haft anledning att göra det, men att det sannolikt kommer att ske.


Vill du att fler ska kunna läsa artiklar som den här?
Hjälp oss att fortsätta granska och sprida våra artiklar utan betalväggar.
Stå upp för demokratin. Bli månadsgivare

 

Annons

Annons

Annons

Annons

Datadrivet kampanjarbete

dfd

Ett pilotprojekt med Röda Korsets ungdomsförbund - läs vår rapport!

Annons