SD-topp avslöjad i rasistattack | Expo.se

SD-topp avslöjad i rasistattack

Publicerad 2012-11-14 10:53

På tisdagen anklagades Erik Almqvist av ögonvittnen för att kallat personer för ”Blatte Lover, ”Batte” och ”Hora” i samband med ett bråk i centrala Stockholm 2010. Erik Almqvist avfärdade alla vittnen.
”Självklart skulle jag inte säga så”, sa han till Expressen.se. I dag publicerade Expressen bevismaterialet, riksdagsledamoten Kent Ekeroths egen film.

Den tredje juni 2010 på Kungsgatan i Stockholm hamnade
Sverigedemokraternas toppolitiker Kent Ekeroth, Erik Almqvist och Christian Westling i bråk. Delar av bråket spelades in och lades ut på Youtube av komikern Soran Ismail. Erik Almqvist lade senare upp en film som också visade upp delar av bråket. Almqvist påstår på Youtube
att Ismail inte hållit sig till sanningen. Nu visar det sig att Almqvist film varit kraftigt redigerad för att få det att framstå som att sverigedemokraterna blivit angripna. Expressen har publicerat Kent Ekeroths egen inspelning. I den säger Almqvist flera rasistiska förolämpningar, bland annat ”babbe” och blatte-lover”. Erik Almqvist säger ”skit i den lilla horan” till en ung kvinna som reagerade på sverigedemokraternas uppträdande.

Till Soran Ismail säger Almqvist: Säg åt dina svenskfientliga polare. Ni kommer att få problem i framtiden. Håll inte på att jävlas med svenskarna.

Almqvist säger även att Ismail argumenterar som en ”liten fitta” och att Soran Ismail ”argumenterar som en babbe som inte har i mitt land att göra” Han fortsätter häva ur sig förolämpningar som ”antisvensk”.
Ni kommer få se vad ”svenskarna tycker den 19 maj”, fortsätter Almqvist.

Erik Almqvist har fram tills i dag nekat till alla anklagelser som riktats mot honom. Trots att filmen som visar han agerande senare redigerades om skriver han på sin Facebook på onsdagen.

”Det förvånar mig för jag minns inget av de orden som påstås och det gör mig såklart rejält ångerfull. Det man bör förstå i sammanhanget är att detta hände för 2,5 år sedan, en tidigt morgon efter krogen när vi har ett flertal personer på oss som hetsar och kallar oss rasister.”


Vill du att fler ska kunna läsa artiklar som den här?
Hjälp oss att fortsätta granska och sprida våra artiklar utan betalväggar.
Stå upp för demokratin. Bli månadsgivare

 

Annons

Annons

Annons

Annons

Datadrivet kampanjarbete

dfd

Ett pilotprojekt med Röda Korsets ungdomsförbund - läs vår rapport!

Annons