SD-topps väska hittades på krogen

Publicerad 2012-11-29 08:28

Sverigedemokraterna hävdade på onsdagen att riksdagsledamoten Lars Isovaara blivit rånad på sin väska av två män med utländsk bakgrund innan han förolämpade en riksdagsvakt. Väskan har dock hittats på en restaurang där Isovaara varit, rapporterar Expressen.

Lars Isovaara polisanmäldes natten till onsdagen för att ha förolämpat en vakt på grund av dennes härkomst. I medier har Isovaara sagt att det skedde för att han mådde dåligt efter att han blivit rånad på sin väska, något han också polisanmälde. Gärningsmännen som pekades ut var två män med ”invandrarbakgrund”. Sverigedemokraterna gick även ut med ett pressmeddelande under gårdagen där de skriver att Isovaara blivit rånad.

Väskan hittades dock av personalen på den krog som Isovaara varit på innan han förolämpade riksdagsvakten. Personalen på krogen säger till Expressen att Isovaara betett sig rasistiskt även där.

Jimmie Åkesson har sagt att det är allvarligt och att det måste få allvarliga konsekvenser om Isovaara har vilselett sverigedemokraterna.

Facebookhärvan

Expos ideella reporter Morgan Finnsiö i Aftonbladet TV om Cambridge Analytica.