Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

SDU tigger pengar av partiet
Expressen: Sverigedemokratisk ungdom, SDU, tigger pengar av Sverigedemokraternas kommunföreningar, då partiledningen inte är intresserad att ge pengar till sitt ungdomsförbund. I måndags skickade SDU:s ordförande Gustav Kasselstrand ett brev där han skriver att ungdomsförbundet har haft det svårt ekonomiskt efter den "senaste tidens turbulens". Kasselstrand syftar av allt att döma på SDU:s frostiga relation med partiledningen. Sverigedemokraterna ska dock ha beviljat sitt ungdomsförbund ett lån för de "mest kritiska utgifterna".

SD:s partibidrag höjs

Aftonbladet: Sverigedemokraternas partistöd har höjts med 1,7 miljoner. Det meddelade partibidragsnämnden på onsdagen. Sverigedemokraterna får nästan 12 miljoner kronor i partistöd.

Pojke sköt ihjäl sin nazistiska far

The Washington Post. En 12-årig pojke åtalas i USA för att ha skjutit sin pappa med dennes pistol. I rättegången har pojkens syster vittnat om att pojken planerat skjutningen i fyra dagar. Tidigare har hon uppgett att styvmodern uppmanat pojken att skjuta mannen. Rätten ska bedöma om 12-åringen som var 10-år när skjutningen skedde var medveten om vad han gjorde. Försvaret menar att pojken haft en svår uppväxt, med en pappa som misshandlade honom och var medlem i den Nationalsocialistiska rörelsen.