Stor nazistkonsert i Frankrike | Expo.se

Stor nazistkonsert i Frankrike

Publicerad 2012-11-06 08:16

Stor nazistkonsert i Frankrike
Hope not hate. Den internationella nazistiska skinhead-organisationen Hammerskin Nation firade i lördags den tyska avdelningens 20-års jubileum. Över 2000 nazister samlades i franska Toule. Hammerskin Nation är en våldsam organisation med en aktivistkår som är kraftigt brottsbelastad. I augusti sköts sex Sikher och en polis till döds i Wisconsin, mördaren Wade Michel Page var medlem i Hammerskin Nation.

Anti-homolag utreds i Malawi
The Guradian. Malawis president utreder en lag som förbjuder samkönade relationer. Lagen stoppas och polisen har fått order om att inte göra några gripanden till dess att det utretts om lagen bryter mot konstitutionen. Samkönade par i Malawi riskerar fängelse i 14 år.

Jobbik protesterade utanför före detta politikers hus
Politic.hu.Det högerextrema ungerska partiet Jobbik demonstrerade i söndags utanför huset till den pensionerade före detta inrikesministern Bela Biszku. Jobbiks vice ordförande Elod Novak krävde att gamla kommunistledare ska förbjudas från att delta i det offentliga livet och att de som varit tjänstemän under kommunismen ska förlora sina pensioner.

Muslimer svartlistas från flygplan
The Guardian: Saadiq Long, 43, som är muslims, afroamerikan och bor i Qatar fick inte besöka sina sjuka mamma i USA eftersom han blivit svartlistad från att flyga. Long har aldrig dömts för något brott. Efter terrordådet den 11 september har framförallt muslimer godtyckligt stoppats från att flyga.


Vill du att fler ska kunna läsa artiklar som den här?
Hjälp oss att fortsätta granska och sprida våra artiklar utan betalväggar.
Stå upp för demokratin. Bli månadsgivare

 

Annons

Förstå och motverka rasistiska idéer?

Fyra nummer per år, fullspäckade med fördjupande reportage, granskande analyser och antirasistiskt motstånd, samt digital tillgång till alla tidskrifter från 1995 till i dag.

Annons