Två gripna efter rasism på fotbollsläktare | Expo.se

Två gripna efter rasism på fotbollsläktare

Publicerad 2012-11-27 08:19

Två gripna efter rasism på fotbollsläktare
Ap. Engelsk polis har gripit två personer och utreder flera efter helgens fotbollsmatch mellan West Ham och Tottenham. West Ham-supportrar sjöng sånger om Adolf Hitler och hyllade Lazio, på grund av att en Tottenham-fan knivhuggits av antisemitiska skäl, innan en match mot klubben. Matchen mellan West Ham och Tottenham utreds även av det engelska fotbollsförbundet.

Schweizisk domstol kastade omkull slöjförbud i skola
NZZ am Sonntag. En skola i Schweiz som förbjudit två studenter att bära slöja får fel av domstolen i Thurgau. 2011 krävde skolan att de två 14-åriga studenterna skulle ta av sig slöjan då den enligt skolan bröt mot klädkoden och skapade oro i skolan. Det trots att kommunen slagit fast att slöjor inte stör i klasserna. Skolan har meddelat att de kommer överklaga domstolens beslut till en federal domstol.

Judisk gravplats skändad i Frankrike
JTA. I Avignon nära Marseille har en judisk gravplats skändats flera gånger. Den 22 november krossades minnesplattor, en med inskriptionen judisk gravplats och en med en davidsstjärna. Plattorna hade precis satts upp efter att ha reparerats från en skadegörelse i oktober.


Vill du att fler ska kunna läsa artiklar som den här?
Hjälp oss att fortsätta granska och sprida våra artiklar utan betalväggar.
Stå upp för demokratin. Bli månadsgivare

 

Annons

Datadrivet kampanjarbete

dfd

Ett pilotprojekt med Röda Korsets ungdomsförbund - läs vår rapport!

Annons