Två häktade för mordet i Vallentuna

Publicerad 2012-11-01 16:21

17-åringen med Svenska motståndsrörelsens sköld på en manifestation i augusti. Foto: Expo

Två personer häktades på torsdagen för mordet på Joakim Karlsson. De båda männen har sedan tidigare suttit häktade misstänkta för andra brott. Expo Idag kan visa att en av de misstänkta personerna deltog på en demonstration med nazistiska Svenska motståndsrörelsens så sent som i augusti.

Tre personer är misstänkta för mordet i Vallentuna på Joakim Karlsson den 21 september i år. Samtliga tre är kopplade till den nazistiska organisationen Svenska motståndsrörelsen. En 17-åring och en 18-åring har sedan den 2 oktober suttit häktade misstänkta för andra våldsbrott. Brotten kopplar åklagaren till männens ideologi.

På torsdagen häktades 17-åringen och 18-åringen för mordet i Vallentuna. Den tredje misstänkte gärningsmannen, en 21-åring har fortfarande inte gripits av polisen.

Expo Idag kan visa att 17-åringen så sent som i augusti deltog på en demonstration med Svenska motståndsrörelsen.

Jobba på Expo

Bli vår nya AD! Har du öga för digitalt, koll på print och ett hjärta som klappar för antirasism? Då finns en tillsvidaretjänst på halvtid att söka här