Man slungade svärd mot muslimer | Expo.se

Annons

Man slungade svärd mot muslimer

Publicerad 2012-12-19 08:23

Man slungade svärd mot muslimer
BBC: En man i Dundee i Skottland har dömts till närmare två års fängelse för att ha slungat ett svärd mot tre muslimska män. När han greps sa han till polisen att han hade önskat att han träffat svärdet i halsen på männen.

Pensionärer utsatta för brutalt överfall
Southern Poverty Law Center. Tre systrar mellan 84 och 90 år gamla drabbades i Lancester County, USA av vad myndigheterna beskriver som ett avskyvärt hatbrott. Kvinnorna som är mennoiter angreps i sitt hem av en man som sköt de med el-pistol och slog och sparkade dem. Kvinnorna bands och lämnades av gärningsmannen. En 22 årig man är misstänkt för dådet.

Barn skickar brev Breivik
Expressen. Anders Behring Breivik får många brev av ungdomar som ger han stöd. Ila fängelset har stoppat 150 brev till honom. I vissa fall har fängelset tagit kontakt med barnens föräldrar. Bland annat har en 16-årig flicka skickat ett kärleksbrev till Breivik.


Vill du att fler ska kunna läsa artiklar som den här?
Hjälp oss att fortsätta granska och sprida våra artiklar utan betalväggar.
Stå upp för demokratin. Bli månadsgivare

 

Annons

I spåren av corona

Är pandemin ett hot mot demokratin? Hur har året med corona påverkat den svenska och internationella extremhögern?  Läs alla artiklar relaterade till corona-pandemin här.

Annons