Nazist misstänks för kvinnomisshandel

Publicerad 2012-12-17 14:44

En 26-åring med en lång historia i vit makt-miljön åtalas misstänkt för att ha misshandlat en kvinna. 26-åringen har kopplingar till nazistiska Svenska motståndsrörelsen. Han uppger dock till Expo Idag att han lämnat organisationen. (Artikeln är uppdaterad).

26-åringen misstänks för att i november i sitt hem i Kalmar ha slagit eller knuffat en kvinna så hon fallit. När kvinnan försökte ta sig från platsen ska han ha kastat en glaslykta i hennes nacke. 26-åringen misstänks även för att ha sprungit efter henne med en brandsläckare och tömt den i hennes bil. Enligt vittnesuppgifter ska 26-åringen först ha slagit kvinnan till marken för att sedan försöka stampa på henne. Flera personer lyckades dock hålla fast 26-åringen. Den misstänkte mannen förnekar att han slagit kvinnan. I polisförhör erkände han först skadegörelse på bilen men har i efterhand tagit tillbaka erkännandet.

26-åringen beskrevs på Svenska motståndsrörelsen hemsida 2009 som en av organisationens aktivister. Det är oklart om 26-åringen fortfarande är aktiv i Svenska motståndsrörelsen men han skriver fortfarande på deras hemsidas kommentarsfält. Han har tidigare dömts för ett flertal brott. Så sent som i maj dömdes han för att ha trängt sig in i sin halvbrors hem och misshandlat och hotat honom med en el-pistol.

26-åringen har suttit i fängelse för misshandel. Han är även dömd för hot mot tjänsteman, våldsamt motstånd och skadegörelse.

Uppdatering 121217: Den misstänkta 26-åringen uppger till Expo Idag att han inte längre är aktivist i Svenska motståndsrörelsen eller aktiv någon annan vit makt-organisation. Han dementerar även att han skrivit på Svenska motståndsrörelsens sajt efter 2009.

Facebookhärvan

Expos ideella reporter Morgan Finnsiö i Aftonbladet TV om Cambridge Analytica.