SD-ledamot röstade fel | Expo.se

SD-ledamot röstade fel

Publicerad 2012-12-06 16:36

Markus Wiechel röstade fel i vid en votering i riksdagen och därmed gick ett förslag som han var emot igenom. Foto Expo

Markus Wiechel deltog på onsdagen i sin första votering i riksdagen. Sverigedemokraterna hade tillsammans med Vänsterpartiet och Miljöpartiet chansen att stoppa ett lagförslag i konstitutionsutskottet, men Wiechel röstade fel och mot sitt eget parti, rapporterar Nyheter24

Sverigedemokraten Lars Isovaara lämnade riksdagen efter att han förolämpat en vakt. Han ersattes av Markus Wiechel. På onsdagen höll riksdagen en omröstning om att anta ett EU-direktiv som innebär en inskränkning i offentlighets- och sekretesslagen. För att lägga förslaget på is för utredning i tolv månader krävdes bara att en sjättedel av ledamöterna röstade emot. Det hade Sverigedemokraterna, Miljöpartiet och Vänsterpartiet lyckats få ihop om inte Markus Wiechel tryckt på ja-knappen.

En källa uppger till Nyheter 24 att Wiechel fick en utskällning av Kent Ekeroth efter omröstningen. Enligt källan ska Ekeroth innan voteringen även instruerat Wiechel om hur han skulle göra för att rösta rätt. Wiechel har inte velat kommentera händelsen.

Fotnot (121207): Markus Wiechel dementerade senare på kvällen på Twitter att han skulle ha tryckt på fel knapp. Han skriver att han röstat försent så att rösten inte räknats. Sverigedemokraten Margareta Larsson tryckte dock på fel knapp vid voteringen. Läs artikeln här.


Vill du att fler ska kunna läsa artiklar som den här?
Hjälp oss att fortsätta granska och sprida våra artiklar utan betalväggar.
Stå upp för demokratin. Bli månadsgivare

 

Annons

Annons

Annons

Annons

Förstå och motverka rasistiska idéer?

Fyra nummer per år, fullspäckade med fördjupande reportage, granskande analyser och antirasistiskt motstånd, samt digital tillgång till alla tidskrifter från 1995 till i dag.

Annons