EDL:s ledare dömd till fängelse

Publicerad 2013-01-08 08:18

Stephen Lennon kallar sig för Tommy Robinson i EDL-sammanhang döms till fängelse för att olagligt tagit sig in i USA i september. Foto Expo

Den antimuslimska organisationen English Defence Leagues ledare Stephen Lennon har dömts till tio månaders fängelse för att ha rest med falska dokument till USA. Lennon har erkänt brott.

Stephen Lennon använde sig av en väns pass med namnet Andrew McMaster för att resa in i USA i september. I USA deltog Lennon på ett antimuslimskt möte anordnat av Stop Islamization of Nations. Lennon lyckades ta sig från England med det falska passet, men stoppades av tulltjänstemän på flygplatsen i New York när hans fingeravtryck inte stämde överens med McMasters. Lennon avvek dock från flygplatsen innan han förhörts. Dagen efter återvände Lennon till England, men då med sitt eget pass som har namnet Paul Harris. Stephen Lennon har använt sig av flera alias.

– Jag kommer döma dig under namnet Stephen Lennon, även om jag misstänker att det inte är ditt riktiga namn, eftersom det inte är namnet som står på ditt pass, sa domaren Alistair McCreath på måndagen.

Stephen Lennon har erkänt att han använt sig av falska dokument. Han har tidigare dömts för narkotikabrott och störande av den allmänna ordningen. På grund av sitt kriminella förflutna har Lennon tidigare nekats inresa till USA.

Stephen Lennon har suttit häktad sedan i oktober och enligt EDL News misstänks han även för ett överfall på en imam.

Facebookhärvan

Expos ideella reporter Morgan Finnsiö i Aftonbladet TV om Cambridge Analytica.