Egyptisk topptjänsteman förnekar Förintelsen | Expo.se

Annons

Egyptisk topptjänsteman förnekar Förintelsen

Publicerad 2013-01-31 09:44

Egyptisk topp-tjänsteman förnekar Förintelsen
JTA: Fathi Shihab Eddim, eygptisk tjänsteman som står nära Egyptens president Mohamed Morsi rapporteras ha förnekat Förintelsen. Han ska ha kallat den för en myt.

”Myten om Förintelsen är en industri som Amerika skapat” rapporteras Eddim ha sagt. Shihab Eddim är ansvarig för att tillsätta redaktörer till egyptisk stats tv.

Shihab Eddim ska även förnekat att 6 miljoner judar dödades i Förintelsen. Han har påstått att de emigrerade till USA.

Även Egyptens president Mohamed Morsi har tidigare hamnat i blåstväder för antisemitism. 2010 anklagas han för att ha sagt att sionister är ”avkommer från apor och judar”.

Två gripna för medhjälp till morden i Toulouse
TT-Reuters: Två personer har gripits i Frankrike misstänkte för att vara medbrottslingar till Mohamed Merah som begått tio mord. Merah dödade tre franska fallskärmsjägare, en rabbin och tre judiska barn förra året.

Tidigare har Merahs bror Abdelkader gripits.

Moderat går över till SD
Helsingborgs Dagblad. Lars Ekvall, moderat kommunpolitiker i Landskrona har begärt utträde ur sitt parti och istället anslutit sig till Sverigedemokraterna. Lars Ekvall är ledamot i kommunrevisionen och sitter i styrelserna för bland annat Samordningsförbundet Landskrona - Svalöv, Folkets hus i Härslöv och Folkets hus i Glumslöv. Han är också nämndeman vid domstolen.


Vill du att fler ska kunna läsa artiklar som den här?
Hjälp oss att fortsätta granska och sprida våra artiklar utan betalväggar.
Stå upp för demokratin. Bli månadsgivare

 

Annons

Annons

Annons

Annons

I spåren av corona

Är pandemin ett hot mot demokratin? Hur har året med corona påverkat den svenska och internationella extremhögern?  Läs alla artiklar relaterade till corona-pandemin här.

Annons