FIFA:s president vill se hårda tag mot rasism | Expo.se

Annons

FIFA:s president vill se hårda tag mot rasism

Publicerad 2013-01-22 08:26

FIFA:s president vill se hårda tag mot rasism
Aftonbladet. FIFAS president Sepp Blatter vill se hårdare tag mot rasism på fotbollsplan. På Twitter skriver blatter: ”Sanktioner mot diskriminerande handlingar måste vara väldigt hårda. Vi kommer att diskutera det här på nästa kommitté-möte om tre veckor”. Sepp Blatter tycker att ett straff mot rasism ska vara poängavdrag för laget.
”Poängavdrag/nedflyttning av laget. Finansiella sanktioner är inte effektivt. Matcher bakom stängda dörrar: ingen bra lösning”, skriver Blatter på Twitter.
Tidigare har Blatter kritiserats för att ha hävdat att det inte finns någon rasism i fotbollen.

Tonåring döms till fängelse efter rasistattack
STV: En 15-åring och dennes moster har fängslats för att ha gett sig på två kvinnor i Glasgow, Skottland. De två gärningsmännen skrek rasistiska skällsord mot kvinnorna. 15-åringen misshandlade även en av kvinnorna som var gravid i femte månaden. 15-åringen dömdes för brottet till två år och åtta månaders fängelse. Mostern som erkänt att attacken varit rasistisk motiverad och som även spottat på en polis dömdes till två år och sex dagars fängelse.

EDL-kvinnor åtalade för hatbrott
Plymouth Herald. Två kvinnor i England har erkänt att de var inblandade i en attack mot en kebabaffär i Plymouth. Kvinnorna ska ha varit i ett sällskap som skanderat English Defence Leauge och skrikit rasistiska slagord. En av de åtalade kvinnorna ska även ha slängt en flaska på kebabaffären. Domen mot de två kvinnorna kommer att meddelas den 22 februari.


Vill du att fler ska kunna läsa artiklar som den här?
Hjälp oss att fortsätta granska och sprida våra artiklar utan betalväggar.
Stå upp för demokratin. Bli månadsgivare

 

Annons

I spåren av corona

Är pandemin ett hot mot demokratin? Hur har året med corona påverkat den svenska och internationella extremhögern?  Läs alla artiklar relaterade till corona-pandemin här.

Annons