Israels president fördömer rasistiska fotbollsfans | Expo.se

Annons

Israels president fördömer rasistiska fotbollsfans

Publicerad 2013-01-30 09:02

Israels president fördömer rasistiska fotbollsfans
The Guardian. Israels president Shimon Peres uppmanar landets fotbollsförbund att ta krafttag mot rasism efter att supportrar till fotbollsklubben Beitar Jerusalem protesterat mot klubbens planer att värva arabiska spelare. Supportrar i Beitar Jerusalems ökända för rasism. I mars förra året stormade hundratals fans ett köpcenter och misshandlade och trakasserade arabiska affärsägare.

Tidning släcktes ner efter krönika
Dagens Nyheter. Värnamo Nyheter släcktes ner i ett par timmar på tisdagen efter att tidningens redaktionschef, Lars Alkner,skrivit en krönika där han vände på fördomar som ofta sprids om invandrare. Han bytte ordet ”invandrare” mot ”sverigedemokrat”. SVT Jönköpingsnytt rapporterar att alla hallpressens sajter låg nere i tolv timmar efter att de utsatts för en överbelastningsattack. Personer på den främlingsfientliga sajten Avpixlat har tagit på sig attacken, enligt Alkner.


Vill du att fler ska kunna läsa artiklar som den här?
Hjälp oss att fortsätta granska och sprida våra artiklar utan betalväggar.
Stå upp för demokratin. Bli månadsgivare

 

Annons

I spåren av corona

Är pandemin ett hot mot demokratin? Hur har året med corona påverkat den svenska och internationella extremhögern?  Läs alla artiklar relaterade till corona-pandemin här.

Annons